Diverse

Algemein

Info euver 't besjtuur   //   Info euver de Raod van 11    //    de Historie van de Sjlaaibök

Karnevalsvereineging De Sjlaaibök is opgeriech op 11 oktober 1955, wie Amie nog ’n eige dörrep waor. Eder week trokke de Amiese vrouwluij, beter bekind es “Sjlaaimette”, mèt unne, erappele, sjlaai, poor en ander greunte nao de merret in Mesjtreech. De naam van oos vereineging is dan ouch ’n ekwievalent van diezelfde Sjlaaimette en is in 1955 dus neet zoe mer gekoze.

82BD1C9F 5EB4 4659 B67D 0521EF977A37

De Sjlaaibök höbbe es doel um karneval in Amie in sjtand te hawwe en jaorleks te bevordere. De vereineging funksjioneert oonder ‘n door de lede gekoze besjtuur dat, zoewie beej eder vereineging, verantwoording aaflègk op de jaorvergadering. In ’t karnevalssezoen , dat doort van 1 november tot aan asgoonsdag (mèt oetzeundering van de Adventtied), weurt de vereineging nao boete touw vertegewoordig door ’t Groet Prinsepaar en de Raod van Èlf. Versjeije groepe, zoewie de Hofkapel en de Dansmerietsjes, oondersjteune De Sjlaaibök beej häör prizzentasie.

 

De nudige aktiviteite van de vereineging zeen oondergebrach in ’n groet aantal kemissies, boevan de Raod van Èlf welliech de bekindste is. De eindverantwoordelekheid van ’n kemissie ligk beej ’t besjtuurslid dat in de betreffende kemissie zitting heit. Veur, en in samesjpraok mèt, de kemissies weurt door ’t besjtuur ’n euverziech van take vasgesjtèld, die gebundeld weure in ’n drejbook. De kemissies drage zelf zörg veur ’t sjlage van hun aktiviteit(e), evaluere die en formulere desgewinsj veursjtèlle veur ’t aanpasse (aktualisere) van hun take nao ‘t besjtuur.


 Same mèt tien ander Mesjtreechse Karnevalsvereineginge zeen De Sjlaaibök lid van de Samewèrrekende Mesjtreechter Vastelaovendsvereineginge, ’t SMV.

<<link SMV>>
 
 

Hoeglöstighede

Sjteunbök

Programma